Sealogic offers ocean freight logistic services
Sealogic offers warehousing services
Sealogic offers air freight logistic services
Sealogic oilrig
Sealogic offers courier services
Sealogic offers ocean freight logistic services

Uitstel van betaling voor rederij Hanjin

Bron: transport-online.nl

SEOUL – De Zuid-Koreaanse rederij Hanjin Shipping heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dinsdag wezen crediteuren een herfinancieringsvoorstel van de op zes na grootste rederij ter wereld af. De containervervoerbranche bevindt zich sinds het uitbreken van de financiële crisis nog altijd in zwaar weer.

Hanjin vaart ook op Rotterdam en is goed voor ongeveer 5 procent van het vervoer van standaardzeecontainers naar de haven. Vorig jaar werd Hanjin door de Nederlandse verladersorganisatie EVO nog uitgeroepen tot best presterende rederij van het jaar.

De directe gevolgen voor de levering of werkgelegenheid in Rotterdam bij een eventueel faillissement zijn volgens een woordvoerster van het havenbedrijf beperkt. “Direct banenverlies is er waarschijnlijk niet en we verwachten dat andere verladers het vervoer zullen overnemen. Die varen ook allemaal op Rotterdam.”

De mogelijke ondergang van de rederij leverde concurrent Hyundai Merchant Marine woensdag een beurswinst van ruim 25 procent op. Hyundai wordt ook genoemd als kandidaat om onder meer schepen en personeel van Hanjin over te nemen. Hyundai, na Hanjin de grootste containervervoerder in Zuid-Korea, kampte zelf ook met problemen, maar slaagde er wel in financiële hulp te vinden.

Back to news